Beer and Coffe Combination από το BeerLab στο Athens Coffee Festival

athens-coffee-festival-sl

Μια διαφορετική προοπτική παρουσίασε την Κυριακή, 15 Μαΐου το BeerLab,  κατά την διάρκεια του Athens Coffee Festival στο σεμινάριο με θέμα «Beer and Coffee Combination».

Στο The Lab του φεστιβάλ, στο κτίριο D6 της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων ο ιδρυτής της BeerBartender και του BeerLab, Νικολά Ραδίσης  μίλησε για την μπύρα, την ανοδική της πορεία καθώς και την τάση από το εξωτερικό που σιγά σιγά φτάνει στη χώρα μας για τη χρήση του καφέ στην παρασκευή μπύρας.

Αφού αναφέρθηκε στους παράλληλους βίους των δύο προϊόντων εξήγησε και εισήγαγε το κοινό στους δύο βασικούς τύπου μπύρας στους οποίους συναντάμε πιο συχνά τη χρήση αλλά και αρώματα και γεύσεις καφέ. Μίλησε, λοιπόν, για τις Stout και τις Porter ενώ ανέφερε και αρκετές ετικέτες παγκοσμίου φήμης στις οποίες υπάρχει προσθήκη καφέ.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως στη διάρκεια του σύντομου αυτού σεμιναρίου έγινε και γευστική δοκιμή ετικετών. Ελληνικές μπύρες  με έντονα γευστικά και αρωματικά στοιχεία καφέ καθώς και μια Βελγική με συστατικό παραγωγής τον καφέ.  Αυτές ήταν, από την Septem Microbrewery την Septem Saturday’s, από την Siris Microbrewery την Voreia Stout η οποία βραβεύτηκε το 2015, στην συγκεκριμένη κατηγορία στο Brussels Beer Challenge και την πιο πρόσφατη στην Ελληνική αγορά  την Σόλο Σκοτίδι από την Grapes and Gratification.  Την γευστική δοκιμή έκλεισε η Βελγική Préaris Quadrocinno η οποία παράγεται με προσθήκη καφέ από την Costa Rica.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με μια πολύ όμορφη και επικοδομητική κουβέντα με τους παραβρισκόμενους καθώς και με ωραίες ιδέες από τον ειδικό στον καφέ Σταύρο Λαμπρινίδη και μέλος της SCAE Hellas,  ο οποίος παρακολούθησε το παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.