Εκπαίδευση και επαγγελματισμός στην μπυραρία

μπυραρίαΣε μια μπυραρία παρατηρείται συχνά το φαινόμενο μιας εκπληκτικής λίστας μπύρας, την οποία όμως δυστυχώς, αδυνατεί να υποστηρίξει το προσωπικό. Αυτό γίνεται για πολλούς λόγους, αλλά οι δύο πιο πιθανοί είναι αφενός η έλλειψη επαγγελματισμού από το προσωπικό που στελεχώνει μια επιχείρηση, αφετέρου το κενό σε ενημέρωση και εκπαίδευση στο σύνολο αυτής.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και το πιο απλό, η προφορά μιας κατηγορίας ή μιας μπύρας με όνομα «γλωσσοδέτη», να προϋποθέτει αρνητικά για την συνέχεια της επίσκεψης στην επιχείρηση. Ένα άλλο πάλι φαινόμενο, είναι η διαχείρηση της πρότασης ενός συνοδευτικού από τον κατάλογο για την μπύρα που επέλεξαν οι πελάτες. Η αδυναμία προτάσεων έχει να κάνει τόσο με την εμπειρία και τις δοκιμές (tastings) από την πλευρά των επιχειρήσεων και των στελεχών της, όσο και με την έλλειψη βασικών γνώσεων των γευστικών χαρακτηριστικών των μπυρών και ταιριάσματος αυτών με κάποιο εκ των συνοδευτικών (food pairing).

Μια τελευταία, αλλά σημαντική λεπτομέρεια, είναι και το σερβίρισμα της μπύρας στο τραπέζι του πελάτη. Θεωρούμε ότι οι μπύρες από το Bar σερβίρονται σωστά, αν και δεν είναι λίγες οι φορές που η εικόνα τους είναι χειρότερη από κάθε προσδοκία. Επανερχόμαστε, αρχικά θα πρέπει να ρωτάμε ευγενικά τον πελάτη αν επιθυμεί να του σερβίρουμε την μπύρα στο ποτήρι του και στην συνέχεια, εάν η απάντηση του είναι καταφατική, να πραγματοποιούμε ένα τέλειο σερβίρισμα το οποίο στην αρχή θα κερδίζει με την παρουσίαση και εικόνα, από μόνο του, σα να βλέπαμε την πιο ωραία και επαγγελματική φωτογραφία. Το σωστό σερβίρισμα θα συνεισφέρει στην συνέχεια τα μέγιστα στην απόλαυση της μπύρας και κατ’ επέκταση της συνολικής εμπειρίας σε μια επιχείρηση.

Να σημειώσουμε όμως εδώ οτι το επαγγελματικό σερβίρισμα χρειάζεται εκτός από εξάσκηση και το ιδανικό ποτήρι, σε συνδυασμό με την ενδεδειγμένη θερμοκρασία σερβιρίσματος του κάθε τύπου μπύρας. Πρόκειται για μια πονεμένη ιστορία την οποία στο BeerLab, αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία.

Το BeerLab προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για όλα τα παραπάνω και μεταδίδει την εμπειρία των μελών του σε όσους συμμετέχουν στα προγράμματα του, προσφέροντας τις λύσεις και το υπόβαθρο για την βελτίωση και αποφυγή τέτοιων λαθών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια ή τις επαγγελματικές μας συμβουλές, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.